Gastvrouw

 Laat ik mij even aan u voorstellen

 

Mijn naam is Leonie Schirp en ik woon in een klein dorpje genaamd Onderdijk in West-Friesland, Noord-Holland aan het IJsselmeer vlakbij Medemblik, Enkhuizen en Hoorn.

tuin 2gedekte tafel High teaIMG_2288

 

Door de reis die mijn vriend en ik hebben gemaakt, zijn wij in aanraking gekomen met de heilzame en smaak-versterkende werking van kruiden. Hoe meer ik ermee in contact kwam, hoe groter mijn interesse voor kruiden werd. Een ontmoeting in Australië bracht mij verder op ideeën om iets met kruiden te gaan doen, hoe en wat was me nog niet duidelijk.

 

 

Na de reis kwamen mijn interesses voor kruiden op een laag pitje te staan, weer inburgeren na ruim een jaar reizen was een grotere uitdaging. Mijn moeder bracht me weer in aanraking met de kruiden, door middel van een advertentie voor een korte praktijk-gerichte kruidencursus om te leren over de kruiden en hun heilzame werking. Dit klonk als iets wat ik zocht en de cursus was geweldig! Met de kruiden die gewoon bij je in de tuin, in het bos en het weiland in de buurt groeien, kun je de mooiste en lekkerste dingen bereiden. Er ging een wereld voor me open!

 

 

Door de cursus was mijn interesse zo gewekt, dat ik besloot de opleiding tot kruidengeneeskundige te gaan volgen, welke ik inmiddels heb afgerond. Tijdens het eerste jaar benaderde de lerares mij met de vraag of ik het leuk zou vinden om op de kruidenmarkt te staan. De markt was een groot succes; mensen enthousiast maken voor kruiden en de vele mogelijkheden hiermee bevielen mij zeer goed. Meer en meer begon ik mijn eigen producten samen te stellen. De zomer was halverwege en ik kreeg een partij Aalbessen. Ik bedacht dat ik hier ook vast iets heel lekkers van kon maken met kruiden en specerijen en minstens ¼ minder suiker dan wat er in de winkel word verkocht. Er ontstond een heerlijke jam, familie en vrienden waren erg enthousiast.

 

 

Van jam ging ik over in taarten, hapjes en soepen, de een nog lekkerder dan de ander en er ontstonden bijzondere combinaties en smaken. Het idee om eten te combineren met thee uit eigen tuin kwam meer en meer in beeld. Na verschillende theetuinen bezocht te hebben, werden we alleen maar enthousiaster.

 

 

We besloten de gok te wagen: de aanleg van onze kruidentuin begon in maart 2011. Graven, opbouwen, planten en inrichten, de tuin kreeg vorm en begon rust en kalmte uit te stralen. De dieren vermenigvuldigden zich door middel van schuilplekjes en o.a. een bijenhotel om een natuurlijke balans te creëren.

 

 

Het resultaat: een plek om bij te komen van het hectische leven van alledag met bijzondere geuren, smaken en ervaringen!

 

 

kruid 2556994_243495692438362_239217946_nwaterval

In januari 2014 zijn we begonnen met het verbouwen van ons schuurtje tot theehuisje.

Lees hier meer over op de pagina ‘Het theehuisje’

 

 

Na 2 succesvolle seizoenen kwam het idee om verder te groeien door middel van festival’s en evenementen. Mensen in contact laten komen met Hollandse kruiden theeën, soms met een vleugje Azië en allerlei gerechten met vleugjes kruiden. Voor het nieuwe seizoen zijn we bezig met een rollende keuken, op deze manier kunnen we door het hele land toeren en de rust bij de mensen brengen.

 

Kruidige groetjes, Leonie