Menu

Menu

Ons menu passen we aan, aan de seizoenen, hieronder ziet u een overzicht van de verschillende producten

 

Theeen, ijstheeen en sapjes

In de lente, zomer en herfst serveren we verse theeën uit eigen tuin. We maken voor u een combinatie naar wens daarnaast hebben we 3 vaste combinatie op de kaart staan zoals de Laih Laih’s thee een combinatie tussen Nederlandse en Aziatisch kruiden, de bloemetjes thee: een melange van diverse bloemen van het seizoen en de groene thee: een melange van groene kruiden van het moment.

In de lente en zomer maken we ook geregeld ijsthee en siropen van allerlei kruiden en specerijen, vaak gezoet met honing, agavesiroop of ahorn net wat het beste past. Denk aan mooie combinaties zoals roosjes, munt en anijs of rozemarijn met kaneel. Laat u verrassen

Jaarrond hebben we biologische sappen zoals appel, sinaasappel en peer

 

 

Koffie, chai en bijzondere warme dranken

wij hebben onze eigen samengestelde biologische koffie deze koffie maken we als een slow-koffie, deze is rijk en vol van smaak! u kunt bij ons terecht voor een grote mok of een gewoon kopje. Ook maken we koffie verkeerd deze kunt u met diverse melken bestellen, de gewone biologische volle melk, amandelmelk, hazelnootmelk of sojamelk.

Verder kunt u bij ons terecht voor een heerlijke chai ( warme Indiase drank) onze huisgemaakte chocolade melk met chili en lavendel of onze bijzondere appel-soy

 

 

Taart en gebak

 

De basis van onze taarten en gebak bestaat uit 100% biologisch speltmeel. deze is beter voor ons lichaam om te verwerken. Omdat spelt oplosbaar is in water en wij voor 65% uit water bestaan, Bovendien is spelt zacht van smaak en beter voor onze darmflora.

 

Naast dat we taarten van speltmeel bakken, bakken we ook veel glutenvrij hierbij maken we gebruik van alternatieven melen zoals kastanje, boekweit, rijst en Quinoa.

 

Sommige taarten worden ook ei vrij, suiker vrij of zelfs veganistisch gebakken! heeft u speciale wensen laat het ons weten en u kunt de taarten bij ons ook bestellen voor bijvoorbeeld een verjaardag of een feestje mail ons voor verder informatie hierover: laihlaihskruiden@gmail.com .

 

 

In onze taarten en gebak maken we gebruik van de Nederlandse kruiden en diverse soorten specerijen, hierdoor krijgt u een extra beleving aan het product. Denk bijvoorbeeld aan chocoladetaart met een vleugje lavendel of onze rabarber-roosjes cake

Met het bakken van onze taarten houden we er rekening mee zo min mogelijk suiker te gebruiken en hier voor in de plaats alternatieven zoetstoffen te gebruiken zoals kokosbloesem, agave, ahorn en rijstenstroop. Op deze manier behoud het product een pure smaak waarin u zoet, zuur en fris proeft.

 

Ons aanbod is wisselend, op onze facebook pagina kunt u vaak bekijken wat we gebakken hebben, wilt u langs komen en bent u benieuwd wat er vandaag op het menu staat bel ons gerust

 

 

Soepen, brood en beleg

 

Bijna ieder weekend maken we een huis soep, deze passen we aan, aan het weer. In de winter pompoen, zoete aardappel, linzen en andere bijzondere verwarmende soepen. In de lente voorjaarssoepen zoals onze favoriet de houtgestookte brandnetel kruidensoep en zomers als het warm word een gazpacho.

 

 

Wij bakken ons eigen speltbrood, soms gewoon en soms met kruiden uit de tuin hartig of zoet. Deze beleggen we met huisgemaakte smeersels zoals een tuinkruiden pesto, tuinbonen munt puree of een brandnetelkaas ( seizoen afhankelijk)

 

Verder maken we eigen jam, hiervoor gebruiken we fruit uit eigen of bij de boer uit buurt. Onze ingredienten die we hiervoor gebruiken zijn zover mogelijk biologisch. In onze jam maken we zo min mogelijk gebruik van suiker en brengen de jam op smaak doormiddel van kruiden, specerijen en alternatieve zoet makers zoals honing, agave, stevia, kokosbloesem of ahorn, ook hebben we een suikervrije lijn. Onze jam’s binden we met een pectine van citrus vruchten en is dus vegetarisch en soms veganistisch.

 

Pannekoeken

Op onze menukaart hebben we spelt pannekoeken staan. u kunt uit verschillende varianten kiezen zoals degene met zoete kruiden en huisgemaakte jam of de hartige varianten met groenten en kruiden van het seizoen geserveerd met een chutney of een kleine salade (wanneer mogelijk uit eigen moestuin)

 

ps. Onze pannenkoeken zijn ook glutenvrij te bestellen !

998152_407803149356959_1115506120_n

  1544322_429917393812201_1208649223_n  1912371_538588946262367_4121422136929886079_n