Het theehuisje

Ons Theehuisje

Het idee om een theehuisje te beginnen naast onze theetuin kregen we eigenlijk al snel. De vele regen waar ons land mee te maken heeft en de onvoorspelbare dagen van wel taart bakken, geen taart bakken was altijd lastig.

 

Naar onze mening was het schuurtje eigenlijk te klein om er een theehuisje van te maken. Gelukkig heb ik verschillende vriendinnen in de grote stad (Amsterdam) wonen, die mij geregeld mee op sleeptouw nemen. Daarbij kwamen we regelmatig terecht in allerlei leuke en ‘kleine’ koffietentjes zodat mijn mening al snel veranderde: ons schuurtje is wel groot genoeg om er een klein theehuisje van te maken! Mijn volgende doel was mijn lieve vriend ervan overtuigen dat het schuurtje echt groot genoeg was en aangezien hij al het klussen doet (dat kan hij heel goed!) was hem overtuigen een belangrijk onderdeel. Hij bezweek al gauw onder mijn charmes en zo begon de verbouwing van ons schuurtje tot een theehuis!

 

Plannen werden gemaakt en tijdens de kerstvakantie van 2013 begon de verbouwing. Vintage combineren met hout, lief met stoer, bloemetjes met robuuste planken… Via de behangwinkel van mijn oom vonden we al gauw een mooi behangetje van pip en via mijn vader konden we vele pallets bemachtigen.

verbouwingbehang

De wanden werden behangen en geverfd, de plafonds geïsoleerd en voorzien van spotjes. Van de pallets werd een bar en krukken gemaakt. Onze tafels maakten we van een omgevallen boom waar de tuinman plakken van heeft gezaagd en verder kleedden we het theehuisje aan met theepotten en -kopjes uit grootmoeders tijd.

theehuisIMG_2218IMG_2240

Op 8 en 9 februari 2014 was de opening en nu is ons theehuisje in de weekenden geopend; vanaf het theetuin seizoen beginnend in mei komt hier de woensdag bij. Zie onze kalender voor de datum’s, op sommige datum’s zal ons theehuisje gesloten zijn in verband met festival’s of evenementen.

In ons theehuisje kunt u ook terecht voor high tea’s. Lunches of brunches in overleg ook mogelijk op andere dagen.

Groepen groter als 4 personen graag even bellen of mailen.

IMG_2254menutafeltjes