HoMM-geïnspireerde turn-based strategietitel ‘Songs of Conquest’ krijgt in mei vroege toegang

0

Als je verlangt naar een terugkeer naar een vroeger tijdperk van turn-based strategiespellen, dan is Songs of Conquest , de debuuttitel van ontwikkelaar Lavapotion en uitgegeven door Coffee Stain Publishing , perfect voor jou wanneer het Steam Early Access bereikt op 10 mei .

De game is geïnspireerd op turn-based strategieklassiekers uit de jaren negentig, met een kunststijl die doet denken aan de eerste drie games van de Heroes of Might and Magic -serie, en de gameplay voelt op dezelfde manier vertrouwd aan, wat geen slechte zaak is als je hunkert naar meer helden .

In Songs of Conquest leid je tovenaars genaamd Wielders van een van de vier speelbare facties om vijanden te bestrijden en artefacten te zoeken. Dit wordt gedaan in een formaat dat zeer bekend is bij degenen die King’s Bounty en Heroes of Might and Magic hebben gespeeld .

Op de campagnelaag bestuur je de goochelaars tijdens je beurt om de kaart te verkennen, missies te voltooien, middelen te verzamelen en je stad te ontwikkelen. Je Wielders kunnen uitrusting dragen die je eenheden oppoetst, of je in staat stellen om meer van hen te besturen.

Songs of Conquest - Een terugkeer

Wanneer je Wielders vijanden ontmoeten, gaat het spel over op turn-based tactische modus, waarin je elke eenheid van je leger op een gedetailleerder niveau bestuurt. Hier profiteer je van de ingebouwde mechanica van het spel, zoals het voordeel op de grond, om te proberen je tegenstanders te slim af te zijn en schade toe te brengen.

Songs of Conquest werd voor het eerst aangekondigd op E3 ​​2019 . Als het in Early Access gaat, zou de game meer dan vijf jaar in ontwikkeling zijn geweest, inclusief een Alpha Test-periode in 2021. De game is grotendeels voltooid, met zijn twee campagnes voltooid, een werkende online en lokale multiplayer en een functioneel niveau editor.

Dus waarom starten met vroege toegang? Functie bloat. Lavapotion stelt dat ze veel ideeën hebben die ze nog willen uitvoeren, maar het gevoel hebben dat ze een realiteitscheck nodig hebben.

“We hebben geen zin in het schilderen van een grote routekaart van functies die kunnen veranderen zodra mensen toegang krijgen tot de game. In plaats daarvan willen we nederig zijn en openstaan ​​voor de verzoeken van de gemeenschap”, zegt Lavapotion.

Songs of Conquest - Vier facties om uit te kiezen

Je kunt het aan je verlanglijstje toevoegen voor een herinnering wanneer het in Early Access wordt gelanceerd, terwijl de ontwikkeling naar verwachting een jaar zal duren.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here