Oscars: Governors Awards eren Samuel L. Jackson, Elaine May, Liv Ullmann en Danny Glover

0

Het Oscars -weekend begon vrijdagavond met een ongewoon gezellige en losse Governors Awards -show. Samuel L. Jackson ,  Elaine May en Liv Ullmann waren aanwezig om hun ere-Oscars in ontvangst te nemen, en Danny Glover om de Jean Hersholt Humanitarian Award in ontvangst te nemen, tijdens de 2022 Governors Awards van de Academy in Hollywood.

De verkleinde maar nog steeds elegante prijsuitreiking in de Ray Dolby Ballroom was zonder de gebruikelijke verliefdheid van potentiële genomineerden die campagne voerden. Het niet op televisie uitgezonden evenement, geproduceerd door Jennifer Fox, was gepland als een galadiner in het Fairmont Century Plaza hotel tijdens het Oscar-stemvenster in januari, maar werd uitgesteld vanwege een COVID-19-golf.

In de kleinere kamer, die meer aanvoelde als een nachtclub dan als een prijsuitreiking, waren de toespraken oprecht.

‘152 filmtitels,’ zei Denzel Washington, die begon te ratelen over de prestaties van Samuel L. Jackson als eerbetoon aan de acteur. “Ik heb IMDB Pro. $27 miljard aan box office.”

Jackson reflecteerde op een 50-jarige carrière die begon met rollen met namen als ‘bendelid nummer twee’, ‘zwerver’ en ‘zwarte kerel’. Hij bedankte zijn agent, manager, advocaat en publicist omdat ze ervoor hadden gezorgd dat ik in de comfortzone leefde om te weten wat de volgende twee banen zouden zijn.

In zijn openingstoespraak zei Academievoorzitter David Rubin dat de Governors Awards “een vrijgevigheid van geest vertegenwoordigen die niet altijd in de Hollywood-schijnwerpers staat”.

Tijdens het borreluurtje voor de show had Rubin een intieme avond voorspeld. ‘Dit jaar wordt het anders’, zei Rubin. “Het zal gaan over warmte en liefde.”

Vermeldingen van actuele gebeurtenissen en het spookbeeld van de pandemie waren relatief zeldzaam, en niemand op het podium sprak vóór de live-uitzending op zondag over de controverse die in de Academie heerste over de toekenning van acht Oscar-categorieën.

Nadat Bill Murray een clipreel had geïntroduceerd die aan May was gewijd door haar “waarschijnlijk de mooiste, intelligentste vrouw met wie ik ooit heb gewerkt” te noemen, was May’s toespraak kort, maar kenmerkend vol zingers, en ze was een van de weinigen die de oorlog in Oekraïne.

“Ze vertelden me dat Zelensky me vanavond zou voorstellen”, zei ze, de naam van de Oekraïense president noemend. “Godzijdank hebben ze Bill in plaats daarvan.”

Glover sprak ook over een eigentijdse kwestie. “Op dit specifieke moment kunnen we ons ons verleden herinneren”, zei hij, terwijl hij het 1619-project en de kritische rassentheorie naging.

 

 

Nadat John Lithgow een toast uitbracht op Ullmanns ‘grenzeloze vermogen tot empathie’, hield de Noorse actrice een emotionele toespraak over opgroeien in een cultuur van bescheidenheid in Noorwegen. Ze gebaarde naar een tafel van 20 Noorse mensen die ze naar het evenement had gebracht. ‘Ze kunnen het Noorwegen vertellen,’ zei Ullmann. “Het is waar. Ze kreeg een Oscar.”

Oscar-genomineerden sloegen het evenement grotendeels over, dat strenge COVID-protocollen had, waaronder vaccinatie en twee negatieve PCR-tests.

Jackson’s ere-Oscar is om zijn oeuvre als acteur te erkennen, van de films van Spike Lee en Quentin Tarantino tot zijn rol als Nick Fury in het Marvel Cinematic Universe.

The Academy viert May, een zeldzame vrouw die in de jaren zeventig een studiocontract kreeg als regisseur in Hollywood, voor haar carrière als schrijver en regisseur van films als The Heartbreak Kid , Heaven Can Wait en Primary Colors .

De groep eert Ullmann voor haar vertolkingen op het scherm in tal van Ingmar Bergman-films, waaronder Persona en Scenes From a Marriage , en voor het zelf regisseren van speelfilms.

Glover, vooral bekend van zijn acteerwerk in films als Angels in the Outfield en de Lethal Weapon -franchise, wordt geëerd voor zijn politiek activisme als pleitbezorger van de vakbonden en VN-ambassadeur.

Academiedirecteuren, waaronder Alfred Molina, Larry Karaszewski en Laura Kim, spraken vóór de show op het terras. Aanhangers van de eredeelnemers, waaronder Magic Johnson, waren aanwezig om zijn oude vrienden Jackson en Glover te steunen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here