Toronto publiceert $ 2,5 miljard aan film-, tv-productieactiviteit in 2021

0

Dankzij lokale opnames van Amerikaanse series voor See, Star Trek Discovery, Titans en Reacher en nieuwe soundstages die hun deuren openden, boekte Toronto een record van $ 2,5 miljard aan productieactiviteit in 2021, zo werd vrijdag aangekondigd.

Dat productievolume van 1468 projecten – bestaande uit budgetten van $ 1,37 miljard aan grote film- en tv-series, $ 409 miljoen aan visuele effecten en animatie en nog eens $ 568 miljoen aan commerciële tv-productie – was 13 procent hoger dan het vorige record voor Toronto van $ 2,2 miljard in totale productie-investering in 2019.

Het totale productievolume van $ 1,5 miljard dat Toronto in 2020 zag, kwam te midden van een dramatische sluiting en heropening van de industrie en strikte COVID-19-beperkingen toen de pandemie in dat jaar uitbrak.

Andere belangrijke producties die in 2021 in Toronto werden opgenomen, waren Dan Brown’s The Lost Symbol, What We Do in the Shadows en Guillermo del Toro’s Nightmare Alley en Cabinet of Curiosities . En Toronto VFX- en animatietechnici voltooiden het werk aan Murder at Yellowstone City, Paw Patrol , Master of the Universe, Escape Room 2, Home Before Dark, Midnight Mass, Run and Gun en Turner & Hooch .

Dat vertelde de burgemeester van Toronto, John Tory, aan dat recente nieuwe soundstage-openingen en de voortdurende ontwikkeling van de technische bemanningen en creatieve basis van de stad zijn stad hielpen om opnieuw een recordjaar in productievolume te boeken tijdens de pandemie.

Tory wees er ook op dat Hackman Capital Partners en zijn dochteronderneming The MBS Group door de stad zijn gekozen om Basin Media Hub te ontwikkelen en te exploiteren, een speciaal gebouwde filmstudio van $ 250 miljoen op een terrein van 8,9 hectare aan het water, Netflix dat zijn Canadese hoofdkantoor in Toronto opent en TPG Real Estate Partners verwerft studiocampussen in Toronto en Chicago die toebehoren aan Cinespace Studios als bewijs dat de Canadese stad haar status als een belangrijk wereldwijd film- en tv-productiecentrum heeft bevestigd.

“Deze fantastische bedrijven hebben een kijkje genomen, naar onze pitch geluisterd, de stad bezocht en besloten te reageren met investeringen”, zei de burgemeester van Toronto voorafgaand aan een gepland bezoek aan Los Angeles voor een ontmoeting met grote studio- en streamerhoofden, waarschijnlijk in mei. .

Op donderdag leidde de aantrekkende opnamen op buitenlandse locaties tijdens de pandemie ertoe dat Ontario aankondigde dat de film- en tv-industrie van de provincie in 2021 was gestegen tot een record van $ 2,88 miljard aan totale productie-activiteit. de op schermen gebaseerde productiestatistieken van de stad Toronto voor 2021.

De grootste stad van Canada verwacht in 2022 opnieuw een jaar van snelle groei en momentum, aangezien, drie maanden na het lopende jaar, lokale studio’s hun capaciteit hebben met Amerikaanse en lokale productie. Dat omvat de tweede seizoenen van CBS’ Lily & Isaac en Netflix’ Sex/Life in productie, het vijfde seizoen van MGM’s Ruby Road en het vierde seizoen van Titans voor HBO Max.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here